Prövningar

Enligt gymnasieförordningen har elever rätt att pröva för ett högre betyg än E först efter avslutade gymnasiestudier. Elev i gymnasieskolan som fått F på en kurs har rätt att göra prövning för högre betyg under hela gymnasietiden.

Skolan har utsett vilka lärare som är ansvariga för prövningar i olika kurser. Eleverna hämtar anmälningsblankett på expeditionen och kontaktar ansvarig prövande lärare för information och underskrift.

Anmälan skall lämnas till Solveig Ededal, expeditionen senast 2 veckor före prövningsdagen. För alla prövningar krävs dock mycket längre förberedelsetid varför det är viktigt att kontakta prövande lärare för instruktioner i god tid före prövningstillfället.

Depositionsavgift på 200 kr uttages. Om du inte kan komma måste du meddela frånvaron senast 7 dagar före prövningen till någon av nedanstående:

Obs! Depositionsavgiften återbetalas tidigast en dag efter prövningen och endast:

• Om du genomför prövningen

Eller

• Om du kan visa upp ett läkarintyg
  • Om du meddelar frånvaro senast 7 dagar före prövningen

Prövningstider för läsåret 18/19