Kille tittar in i kameran

Om S:t Botvids

På vår skola talas minst 58 olika språk. En enorm rikedom som alla vi på skolan är stolta över. Flertalet av våra elever är minst tvåspråkiga.

Därför har vi under lång tid utvecklat undervisningsformer som innebär att våra elever fullt ut utvecklar och drar nytta av sina kompetenser.

På S:t Botvids gymnasium finns både bredd- (handel, naturvetenskap, ekonomi och samhällsvetenskap) och spetsutbildning i form av vår nycirkusutbildning med riksintag.

Ett aktivt samarbete pågår med högskolan, i första hand Södertörns högskola. Vi samverkar med det lokala näringslivet och olika branschorganisationer för att få bra praktikplatser och ge eleverna aktuella inblickar i olika yrken. För närvarande samarbetar vi bland annat med Cirkus Cirkör, Hammarby IF, advokatfirman Vinge.

Våra elever arbetar trådlöst och alla elever får tillgång till egna Chromebooks.