Vård- och omsorgsprogrammet

Klicka för att se filmen på Youtube.

Klicka på bilden för att se filmen på Youtube. Öppnas i ny flik.

Vård och omsorg är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med människor. Under utbildningen lär du dig teoretiska kunskaper och att praktiskt utföra de uppgifter som ingår i vård och omsorgsyrket. Behovet av utbildad personal inom vård och omsorg är stort. Efter din examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom t ex äldreomsorg eller som kriminalvårdare, personlig assistent, boendestödjare, undersköterska, skötare eller elevassistent.

Du som gått vård och omsorg kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskola. Om du vill ha grundläggande behörighet för universitet och högskola kan du läsa till det inom programmet.

Här lär du dig allt från hur kroppen fungerar till hälsans betydelse och vikten av sunda levnadsvanor. Människans beteende och den psykiska hälsan är också centrala områden inom programmet. VO - det självklara valet för dig som bryr dig om människor i behov av vård och omsorg.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkesidentitet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du gör din praktik.

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 november 2020
Sidan publicerad av: Freddie Kaplan