Bild

YRKESINTRODUKTION 

Yrkesintroduktion är en yrkesinriktad utbildning på 1 till 2 år som är flexibel och praktisk. Utbildningen kan leda dig direkt till en anställning samtidigt som du läser in din gymnasiekompetens.

Denna utbildning passar dig som vill arbeta/studera praktiskt. Du får möta verkligheten och lära dig på riktigt, både i klassrummet och ute på din praktik. Du kan välja att söka till ett nationellt program om du läser in din gymnasiebehörighet redan första året.

Du behöver inte klara av en gymnasieexamen utan förbereder dig för arbetslivet och din anställningsbarhet. Gillar du att arbeta med människor och lära dig saker praktiskt, kan vår utbildningar vara något för dig.

Yrkesintroduktion mot handel och Administration

Inledningsvis arbetar vi med dina styrkor och behov. Du kommer att läsa både grundskolans ämnen, yrkesämnen och gymnasiegemensamma ämnen efter behov. Exempel på ämnen kan vara svenska, matematik, engelska, idrott och hälsa, och samhällskunskap. Några av yrkeskurser är personlig försäljning, praktisk marknadsföring, entreprenörskap och företagande, information och kommunikation.

Yrkesintroduktion mot vård och omsorg

Denna utbildning ger grundläggande kunskaper mot vård och omsorg. Du kommer få de kunskaper du behöver för att jobba inom t ex äldreomsorg, på servicehus eller som personlig assistent. Är du intresserad av att ta hand om och hjälpa andra människor är detta en utbildning för dig.

Praktik

Yrkesintroduktionen kan också innehålla praktik där du kommer att studera mitt i verkligheten och förbereda dig för en eventuell anställning.

Programinriktat individuellt val MOT HANDEL

Om du inte ännu har godkända betyg för att kunna söka Yrkesintroduktionen mot Handel och administration kan du läsa Programinriktat individuellt val mot Handel, IMPROHA, på S:t Botvids gymnaisum.

Där läser du in kurser från både grund- och gymnasieskolan för att få de godkända betyg som behövs för behörighet till Yrkesintroduktionsprogrammet mot Handel och admininstration.

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 april 2019
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör