Bild

YRKESINTRODUKTION 

Yrkesintroduktion är en yrkesinriktad utbildning på 1 till 2 år som är flexibel och praktisk. Utbildningen kan leda dig direkt till en anställning samtidigt som du läser in din gymnasiekompetens.

Denna utbildning passar dig som vill arbeta/studera praktiskt. Du får möta verkligheten och lära dig på riktigt, både i klassrummet och ute på din praktik. Du kan även välja att läsa vidare på ett nationellt program om du får din gymnasiebehörighet redan första året.

Du behöver inte klara av en gymnasieexamen utan förbereder dig för arbetslivet och din anställningsbarhet. Gillar du att arbeta med människor och lära dig saker praktiskt, kan vår utbildningar vara något för dig.

Yrkesintroduktion mot handel

Första året arbetar vi med dina styrkor och behov. Du förbereds för yrket och kommer att omvandlas från elev till yrkesperson. De yrken vi erbjuder är butiks- och företagssäljare. Du kommer att läsa både grundskolans kurser och gymnasiegemensamma ämnen efter behov samt yrkesämnen. Exempel på kurser och ämnen kan vara svenska, matematik, engelska, idrott och hälsa, musik och samhällskunskap. Några av yrkesämnena är personlig försäljning, praktisk marknadsföring, entreprenörskap och företagande, information och kommunikation.

Andra året blir det mycket praktik där du kommer att "studera" mitt i verkligheten och förbereda dig till en eventuell anställning. Som sagt kan du själklart också söka till andra program på gymnasiet om du hunnit få din behörighet.

Yrkesintroduktion mot vård och omsorg

Denna utbildning ger grundläggande kunskaper i service och omsorg inom fritids- och vårdsektorn. Du kommer få de kunskaper du behöver för att jobba inom t ex äldreomsorg, på servicehus eller som personlig assistent. Är du intresserad av att ta hand om och hjälpa andra människor är detta en utbildning för dig.

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 april 2017
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör