Bild

YRKESINTRODUKTION 

Yrkesintroduktion är en yrkesinriktad utbildning på 1 till 2 år som är flexibel och praktisk. Utbildningen kan leda dig direkt till en anställning samtidigt som du läser in din gymnasiekompetens.

Denna utbildning passar dig som vill arbeta/studera praktiskt. Du får möta verkligheten och lära dig på riktigt, både i klassrummet och ute på din praktik. Du kan även välja att läsa vidare på ett nationellt program om du får din gymnasiebehörighet redan första året.

Du behöver inte klara av en gymnasieexamen utan förbereder dig för arbetslivet och din anställningsbarhet. Gillar du att arbeta med människor och lära dig saker praktiskt, kan vår utbildningar vara något för dig. Du har möjlighet att läsa in behörighet för att söka andra program på gymnasiet.

Yrkesintroduktion mot handel

Inledningsvis arbetar vi med dina styrkor och behov. Du kommer att läsa både grundskolans ämnen, yrkesämnen och gymnasiegemensamma ämnen efter behov. Exempel på ämnen kan vara svenska, matematik, engelska, idrott och hälsa, och samhällskunskap. Några av yrkeskurser är personlig försäljning, praktisk marknadsföring, entreprenörskap och företagande, information och kommunikation.

Yrkesintroduktion mot vård och omsorg

Denna utbildning ger grundläggande kunskaper mot omsorg och vård. Du kommer få de kunskaper du behöver för att jobba inom t ex äldreomsorg, på servicehus eller som personlig assistent. Är du intresserad av att ta hand om och hjälpa andra människor är detta en utbildning för dig.

Praktik

Yrkesintroduktionen kan också innehålla praktik där du kommer att "studera" mitt i verkligheten och förbereda dig för en eventuell anställning.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 november 2017
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör