Har du frågor om antagningen till gymnasiet?

Till dig som sökt gymnasiet från årskurs 9

- Vänd dig till Gymnasieantagningen, med dina frågor. De kontaktas via mejl: gymnasieantagningen@storsthlm.se Länk till annan webbplats.

Eller vänd dig till din grundskola och kontakta SYV eller rektor på skolan.

Till dig som har sökt S:t Botvids gymnasium och står/vill stå på reservlista.

Från och med den 14 augusti 2023 tar S:t Botvids gymnasium över reservantagningen.

Vi följer gymnasieantagningens reservlista. Om det blir en ledig plats så ringer vi den elev som står först på tur via de kontaktuppgifter som finns på listan, dvs de kontaktuppgifter som eleven lagt upp på sin sida under valperioden.

Det är mycket viktigt att aktuellt telefonnummer finns med på reservlistan och att den personen är nåbar. Får vi inte kontakt hör vi av oss till nästa person på listan.

Om elever inte står på reservlistan

De elever som vill börja eller byta till S:t Botvids gymnasium måste mejla till respektive studie-och yrkesvägledare. Du hittar dessa under fliken kontakt.

I mejlet skall fullständigt namn, mob.nr, mailadress och personnummer finnas med samt önskat program.

Till dig som sökt gymnasiet från IMS och är elev på S:t Botvids gymnasium

- 4 juli 2023: Eleven loggar in på www.gymnasieantagningen.storsthlm.se Länk till annan webbplats. och kan där se om hen kommit in på önskad utbildning. Det är viktigt att eleven tackar JA till den plats hen får även om det inte är den skola/utbildning man hade hoppats på. (Bättre att ha NÅGOT än INGET…) Om man är behörig sökande, men inte kommer in för att betygen inte räcker, kan man välja STÅ KVAR SOM RESERV. Då kommer systemet att testa igen efter att alla tackat ja/nej/stå kvar som reserv. Kanske har det blivit en plats ledig!

- 1 augusti 2023: Antagningsresultat gällande reservplatser (omgång 1) publiceras och eleven ska tacka JA eller NEJ eller STÅ KVAR SOM RESERV.

- 8 augusti 2023: Antagningsresultat gällande reservplatser (omgång 2) publiceras och eleven ska tacka JA eller NEJ.

Frågor gällande din ansökan? Maila: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Med vänlig hälsning

S:t Botvids gymnasium

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juni 2023
Sidan publicerad av: Mats Lönn