Skärmklipp från Youtube, klicka på bilden för att öppna en video i ett nytt fönster.

Klicka på bilden för att öppna en video i ett nytt fönster.

Estetiska programmet - Nycirkus (ESC)

S:t Botvids riksrekryterande estetiska program med inriktning nycirkus är kreativt och fysiskt. I en avslappnad miljö utvecklar du tillit, mod, styrka och konstnärlighet, samtidigt som du läser gymnasiets teoretiska ämnen. En spännande utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskola, oavsett om du drömmer om att stå på scen eller jobba med något helt annat.

Information in English.

ÖPPNAR UPP MÖJLIGHETER

Vill du ha en riktigt rolig och utmanande gymnasietid? Vill du utveckla självförtroende och kreativitet tillsammans med klasskamrater från hela Norden? Då är den här utbildningen för dig! Du behöver inte ha några förkunskaper inom cirkus, det viktiga är att du är nyfiken och gillar att röra på dig.

TRE ÅR PÅ VAD JAG SKULLE KALLA VÄRLDENS MEST FANTASTISKA STÄLLE. JAG HAR UNDER TRE ÅR ALLTID VELAT GÅ TILL SKOLAN, ALDRIG VELAT GÅ PÅ LOV OCH HAR MÅTT SÅ HIMLA BRA.

- Kalle Wiberg, tidigare elev på Nycirkusprogrammet

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskola. Hela 90% av eleverna från estetiska programmet - nycirkus går vidare till högskolestudier efter studenten. Många har fortsatt plugga cirkus, dans och konst medan andra har bytt spår och studerat vidare till t ex lärare eller jurist. Programmet öppnar många möjligheter för dig!

AKROBATIK OCH MATEMATIK

Estetiska programmet - nycirkus är en unik utbildning i Sverige med väl inarbetat samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani. All träning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall tillsammans med välutbildade pedagoger med internationell erfarenhet. Du kommer att få träna t ex akrobatik, jonglering och luftakrobatik men även breakdance, street performance och regi. På S:t Botvids gymnasium läser du alla teoretiska ämnen du behöver för att nå en grundläggande behörighet för högre studier.

REDSKAP FÖR HÖGRE HÖJDER

Programmet ger dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Du får prova på att arbeta projektbaserat och du får insikt i allt det som rör en föreställning, från marknadsföring till uppförande. Elever och lärare gör flera studie- och teaterbesök tillsammans under utbildningen. Allt detta tillsammans ger kunskap, samarbetsförmåga och personlig utveckling som ingen annan gymnasieskola kan erbjuda.

Ansökan

Du behöver fylla i en bilaga när du söker. Den hittar du längre ner på sidan, under relaterade länkar och dokument. Där finns även mer information om hur du gör din ansökan och om boende för sökande utanför Stockholm.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 april 2022
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör