Skärmavbild från YouTube. Klicka för att se filmen i ett nytt fönster.

Se mer på YouTube! Klicka på bilden för att öppna en video i ett nytt fönster.

Estetiska programmet - Nycirkus (ESC)

Vill du ha en riktigt rolig och utmanande gymnasietid? Vill du träna och samtidigt utveckla självförtroende och kreativitet tillsammans med klasskamrater från hela Norden? Då är den här utbildningen för dig!

Information in English.

Du behöver inte ha några förkunskaper inom cirkus, det viktiga är att du är nyfiken och gillar att röra på dig. S:t Botvids riksrekryterande estetiska program med inriktning nycirkus är en spännande utbildning som förbereder dig för vidare studier på högskola, oavsett om du drömmer om att stå på scen eller jobba med något helt annat.

TRE ÅR PÅ VAD JAG SKULLE KALLA VÄRLDENS MEST FANTASTISKA STÄLLE. JAG HAR UNDER TRE ÅR ALLTID VELAT GÅ TILL SKOLAN, ALDRIG VELAT GÅ PÅ LOV OCH HAR MÅTT SÅ HIMLA BRA.

- Kalle Wiberg, tidigare elev på Nycirkusprogrammet

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskola. Hela 90% av eleverna från estetiska programmet - nycirkus går vidare till högskolestudier efter studenten. Många har fortsatt plugga cirkus, dans och konst medan andra har bytt spår och studerat vidare till t ex lärare eller jurist. Programmet öppnar många möjligheter för dig!

AKROBATIK OCH MATEMATIK

Estetiska programmet - nycirkus är en unik utbildning i Sverige med väl inarbetat samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani. All träning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall tillsammans med välutbildade pedagoger med internationell erfarenhet. Du kommer att få träna t ex akrobatik, jonglering och luftakrobatik men även breakdance, street performance och regi. På S:t Botvids gymnasium läser du alla teoretiska ämnen du behöver för att nå en grundläggande behörighet för högre studier.

REDSKAP FÖR HÖGRE HÖJDER

Programmet ger dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Du får prova på att arbeta projektbaserat och du får insikt i allt det som rör en föreställning, från marknadsföring till uppförande. Elever och lärare gör flera studie- och teaterbesök tillsammans under utbildningen. Allt detta tillsammans ger kunskap, samarbetsförmåga och personlig utveckling som ingen annan gymnasieskola kan erbjuda.

Kan jag få hjälp med boende?

Kommunen har tillgång till några lägenheter där elever kan hyra ett rum. Rummen förmedlas av S:t Botvids gymnasium. Dessa rum kan sökande som kommer utanför Stockholms län ställa sig i kö till.

Viktigt att veta om dessa rum är att här sköter sig eleverna helt och hållet själva. Det finns ingen skolpersonal som fungerar som husmor eller husfar.

Tyvärr är det inte alltid att dessa rum räcker till alla sökande och skolan rekommenderar att sökande även letar efter annat boende.

Ansökan

Du behöver fylla i en bilaga när du söker. Den hittar du längre ner på sidan, under relaterade länkar och dokument. Där finns även mer information om hur du gör din ansökan och om boende för sökande utanför Stockholm.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan för att få kontakt med oss och få svar direkt från våra studie- och yrkesvägledare.
Föreningen Sveriges Spetsutbildningar

Estetiska programmet med inriktning nycirkus är med i Föreningen Sveriges Spetsutbildningar Länk till annan webbplats..

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 december 2023
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör