Bild

FÖRSÄLJNINGS- OCH SEVICEPROGRAMMET (fs)

Vill du bli framtidens säljare eller handlare? Det finns gott om jobb och mängder av spännande karriärmöjligheter inom handel. Det här är ett program med fokus på service.

UTBILDNINGEN

Efter utbildningen kan du direkt gå in i arbetslivet eller fortsätta studera. Du får grundläggande behörighet för högre studier för att kunna studera vidare på högskola. Utbildningen har många praktiska inslag, exempelvis inom kurserna entreprenörskap och evenemang.

Att arbeta med försäljning ställer höga krav på service. Ett gott värdskap och bra bemötande med ett serviceinriktat förhållningssätt är viktigt. Det förbereder vi dig på i utbildningen. Du läser ett brett utbud av intressanta kurser inom handel och våra lärare har många års erfarenhet från yrkeslivet.

ENTREPRENÖRSKAP

Träning inom entreprenörskap är viktigt för att snabbt kunna anpassa dig till förändringar och utveckla nya idéer. Du läser flera kurser inom entreprenörskap och företagande där du får utveckla din kreativitet och initiativförmåga. Du kommer att få arbeta med projekt i skarpa lägen, t.ex. jobba med mässor och event. Alla elever ges även möjlighet att starta UF-företag.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkesidentitet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du gör din praktik.

Utbildningen hette tidigare Handelsprogrammet.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan för att få kontakt med oss och få svar direkt från våra studie- och yrkesvägledare.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 november 2023
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör