Vård- och omsorgsprogrammet

Klicka för att se filmen på Youtube.

Klicka på bilden för att se filmen på Youtube. Öppnas i ny flik.

Vård och omsorg är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med människor. Under utbildningen lär du dig teoretiska kunskaper och att praktiskt utföra de uppgifter som ingår i vård och omsorgsyrket. Behovet av personal inom vård och omsorg är stort och efter utbildningen är du redo att direkt gå vidare till arbetslivet.

EN UTBILDNING SOM GER ARBETE

Du som gått vård och omsorg kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera. Du får grundläggande behörighet för högre studier och kan läsa vidare på högskola.

Under utbilldningen lär du dig allt från hur kroppen fungerar till hälsans betydelse och vikten av sunda levnadsvanor. Människans beteende och den psykiska hälsan är också centrala områden inom programmet. VO är det självklara valet för dig som bryr dig om människor i behov av vård och omsorg, ett viktigt och betydelsefullt arbete.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor. APL ger dig möjligheten att använda och utveckla dina kunskaper i praktiken. Du lär dig om branschen, möter kollegor och börjar utveckla din yrkeskompetens. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du gör din praktik.

Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta inom psykiatrin, på sjukhus, vårdcentral, vård-och omsorgsboende, inom hemtjänst och sociala omsorgsinsatser och olika boendeformer samt daglig verksamhet. Möjliga arbeten är t ex undersköterska, kriminalvårdare, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare, elevassistent eller personlig assistent.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan för att få kontakt med oss och få svar direkt från våra studie- och yrkesvägledare.
Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2024
Sidan publicerad av: Freddie Kaplan