Bild

Yrkesintroduktion mot vård och omsorg

Yrkesintroduktion är för dig som vill ha en yrkesinriktad utbildning, men saknar de godkända betyg som krävs för att gå på ett yrkesprogram.

INTRODUKTIONSPROGRAM

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Programmet ger inte en examen, utan tanken är att du ska kunna gå direkt in i arbetslivet och få möjlighet att läsa in grundskolebetyg och bli behörig att söka ett nationellt program, som till exempel Vård- och omsorgsprogrammet.

På S:t Botvids gymnasium kan man även gå programinriktat individuellt val för att bli behörig för att studera på ett program på gymnasiet. Du kan få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig genom att prata med en studie och yrkesvägledare på din skola. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan.

YRKESINTRODUKTION MOT VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET

Yrkesintroduktionen kan innehålla utbildning för att du ska kunna få ett arbete eller för att du ska kunna söka till ett yrkesprogram. Utbildningen kan t ex innehålla grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i, kurser från yrkesprogrammet Vård och omsorg, arbetsplatsförlagt lärande (apl) och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling.

Efter utbildningen kan du läsa vidare på ett yrkesprogram, eller söka arbete som personlig assistent eller som boendestödjare beroende på vilka kurser du läst.

Kontakta SYV

För mer information om programmet och vilka kurser som är aktuella kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare, mer information nedan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan för att få kontakt med oss och få svar direkt från våra studie- och yrkesvägledare.
Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2024
Sidan publicerad av: Freddie Kaplan