Man och kvinna läser samma bok

LÄKARE, JURIST, POLIS, SÄLJARE ELLER CIRKUSARTIST?

Välkommen till S:t Botvids gymnasium, en av landets mest internationella skolor.

På vår skola talas minst 58 olika språk. En enorm rikedom som alla vi på skolan är stolta över. Flertalet av våra elever är minst tvåspråkiga. Därför har vi under lång tid utvecklat undervisningsformer som innebär att våra elever fullt ut utvecklar och drar nytta av sina kompetenser.

Forskning visar att elever med möjlighet att utveckla alla sina språk når längre i sin kunskapsutveckling än elever med bara ett modersmål eller elever som inte får utveckla sitt första modersmål alls. Och det är inte bara vi på S:t Botvids gymnasium som ser elevernas värdefulla kompetens och erfarenhet.

Samarbeten med högskolor, universitet och näringsliv

Varje vecka får vi förfrågningar från företag och organisationer som vill samarbeta med oss. De förstår att flerspråkighet är den kompetens som kommer att efterfrågas i framtiden. Vi har bland annat valt att samarbeta med Stockholms universitet, Södertörns högskola, KTH, Karolinska institutet, Vinge advokatbyrå, Forsman och Bodenfors kommunikationsbyrå, Södertörnspolisen och Cirkus Cirkör.

Elevaktiviteter

Eleverna på skolan kommer ständigt med förslag om hur vi kan utveckla oss för att bli en bättre skola. Vi har en Science club för naturvetarna, elevråd, idrottsförening, bokklubb och matråd. Tidigare år har det t ex funnits en kurs i skrivande med yrkesverksamma skribenter och författare som ledare.

S:t Botvids gymnasium satsar på IKT i undervisningen. Alla elever får tillgång till en egen Chromebook och vi arbetar med Vklass och G Suite. De digitala verktygen hjälper oss i vårt arbete att vara en skola med visioner för framtiden.

S:t Botvids gymnasium utbildar framtidens världsmedborgare, ett uppdrag vi är stolta över. Välkommen att besöka vår verksamhet om du vill veta mer!

Senast uppdaterad: 7 augusti 2017
Sidan publicerad av: System