LÄKARE, JURIST, POLIS, SÄLJARE ELLER CIRKUSARTIST?

Välkommen till S:t Botvids gymnasium, en av landets mest internationella skolor.

VI ÄLSKAR SPRÅK

På vår skola talas minst 58 olika språk. En enorm rikedom som alla vi på skolan är stolta över. Flertalet av våra elever är minst tvåspråkiga. Därför har vi under lång tid utvecklat undervisningsformer som innebär att våra elever fullt ut utvecklar och drar nytta av sina kompetenser.

Samarbeten med högskolor, universitet och näringsliv

Varje vecka får vi förfrågningar från företag och organisationer som vill samarbeta med oss. De förstår att flerspråkighet är den kompetens som kommer att efterfrågas i framtiden. Vi har bland annat valt att samarbeta med Stockholms universitet, Södertörns högskola, KTH, Karolinska institutet, Vinge advokatbyrå, Forsman och Bodenfors kommunikationsbyrå, Södertörnspolisen och Cirkus Cirkör.

Elevaktiviteter

Eleverna på skolan kommer ständigt med förslag om hur vi kan utveckla oss för att bli en bättre skola. Vi har en Science club för naturvetarna, elevråd, idrottsförening och bokklubb. Vi har haft flera kurser i skrivande med yrkesverksamma skribenter och författare.

S:t Botvids gymnasium satsar på IKT i undervisningen. Alla elever får tillgång till en egen Chromebook och vi arbetar med Vklass och G Suite. De digitala verktygen hjälper oss i vårt arbete att vara en skola med visioner för framtiden.

S:t Botvids gymnasium utbildar framtidens världsmedborgare, ett uppdrag vi är stolta över. Välkommen att besöka vår verksamhet om du vill veta mer!

sök till S:t Botvid!

Ställ frågor och få mer information genom att mejla oss på:
stbotvidsgymnasium@botkyrka.se

Så här gör du för att söka gymnasiet!

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juli 2019
Sidan publicerad av: System