FJÄRRUNDERVISNING FR.O.M. 18 MARS 2020

Från och med onsdag 18 mars 2020 kommer S:t Botvids gymnasium bedriva undervisning på distans. Gymnasiesärskolan omfattas inte av distansundervisning och undervisning pågår. Elev/vårdnadshavare håller kontakt med mentor för mer information om vad som gäller för olika klasser. För mer information logga in på Vklass.

Stäng meddelande

Källkritik

Idag är det viktigare än någonsin att titta närmare på all information som man får. Här hittar du några resurser som kan hjälpa dig.

Superenkel granskning

Om du tycker att något du läst eller sett på nätet verkar konstigt eller fejkat, sök på nätet. Gå till t ex Googlelänk till annan webbplats och gör en sökning. Du kan också testa att lägga till ord som fake eller hoax i sökrutan. Vad får du för träffar? Verkar det stämma eller är det flera som säger att det är fejk?

Granska en video på YouTube

1. Kopiera webbadressen.
  2. Gå till den här sidan: http://amnestyusa.org/citizenevidencelänk till annan webbplats
  3. Klistra in webbadressen.
  4. Klicka på en av bilderna. Nu kan du se andra ställen där videon finns och om den har ändrats.

Granska en hemsida

Det finns olika sätt att titta närmare på en hemsida för att se om den lägger skämtnyheter eller rena lögner. Man kan också söka på vem som har skapat sidan.

Senast uppdaterad: 30 augusti 2017
Sidan publicerad av: Freddie Kaplan