Bild

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet öppnar många dörrar till framtida yrken som exempelvis jurist, revisor, mäklare, marknadsförare och företagsledare.

​I början på gymnasietiden får du grundläggande kunskaper inom företagsekonomins olika områden så som budgetering, kalkylering, bokföring och marknadsföring. Du kommer också att lära dig mer om privatekonomi.

PRIVATJU​​RIDIK

Ämnet privatjuridik är specifikt för Ekonomiprogrammet. Du får insikt i vardagliga rättsfrågor och du får bland annat lära dig vad som gäller när du hyr bostad, flyttar samman och köper på avbetalning. Vi läser även psykologi vilketger kunskaper om människors sätt att reagera och fungera i olika situationer. Det gör dig bättre på att klara dig i en värld som ständigt förändras.

Utbildningen syftar till att stimulera intresset för entreprenörskap. Vi samarbetar bland annat med advokatfirman Vinge, KTH och Södertörns högskola. Genom Ung företagsamhet (UF) får du också möjlighet att förverkliga din affärsidé och starta ett eget företag. Du blir bra på att förstå människor från andra länder och kulturer samt duktig på att nätverka. Du förbereder dig helt enkelt för framtiden. Ämnen som är specifika för inriktningen är företagsekonomi, entreprenörskap och matematik. I årskurs 3 kan du fördjupa dig i redovisning, marknadsföring eller annan ekonomisk specialisering.

På programmet får du träna dig att lösa problem och uttrycka dina tankar och känslor muntligt och skriftligt samt att inom ramen för Ung företagsamhet (UF) förverkliga din affärsidé.​​​​

Underst på sidan finns länkar till poängplaner där du kan se alla kurser du läser på programmet.

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 februari 2018
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör