Bild

Estetiska programmet (ES)

Det Estetiska programmet är kreativt och konstnärligt. Det är högskoleförberedande och ger grundläggande behörighet för högre studier på universitet och högskola.

INRIKTNING NYCIRKUS

Bubblar du av kreativitet och nyfikenhet och dessutom tycker om att träna fysiskt? Då är den här utbildningen ett bra val för dig. Det här är en helt unik spetsutbildning i Nycirkus med elever från hela landet.

SAMARBETE MED CIRKUS CIRKÖR

Nycirkusinriktningen är en unik utbildning i Sverige med direkt samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani och en regional kulturinstitution. Cirkus Cirkör ansvarar för alla cirkusämnen på utbildningen. All cirkusträning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall, norra Europas modernaste. Alla lärare är välutbildade och har internationell erfarenhet. Du kommer att få träna akrobatik, lindans, jonglering, luftakrobatik, dans med mera. Under de tre åren kommer du också att få vara med om workshops i breakdance, street performance, regi samt clown.

NYCIRKUS GER KUNSKAPER

Inriktningen ska ge dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Den ska utveckla din kreativitet, ditt konstnärliga skapande och din samarbetsförmåga. Inriktningen ger dig också möjlighet att fokusera på och fördjupa dig i något eller några av nycirkusens uttrycksområden. Du får även möjlighet att vara med i föreställningsarbete och möta publik. Elever och lärare gör dessutom en hel del studie- och teaterbesök tillsammans.

Ansökan

Du behöver en bilaga till din ansökan, den hittar du här: Bilaga ansökan.

Färdighetsprov

För de som sökt till utbildningen med start höstterminen 2018 så är färdighetsprovet lagt till 9 mars kl 12:00-17:00.

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 februari 2018
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör