Estetiska programmet (ES)

Det Estetiska programmet är kreativt och konstnärligt. Det är högskoleförberedande och ger grundläggande behörighet för högre studier på universitet och högskola.

INRIKTNING NYCIRKUS

Bubblar du av kreativitet och nyfikenhet och dessutom tycker om att träna fysiskt? Då är den här utbildningen ett bra val för dig. Det här är en helt unik spetsutbildning i Nycirkus med elever från hela landet.

SAMARBETE MED CIRKUS CIRKÖR

Nycirkusinriktningen är en unik utbildning i Sverige med direkt samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani och en regional kulturinstitution. Cirkus Cirkör ansvarar för alla cirkusämnen på utbildningen. All cirkusträning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall, norra Europas modernaste. Alla lärare är välutbildade och har internationell erfarenhet. Du kommer att få träna akrobatik, lindans, jonglering, luftakrobatik, dans med mera. Under de tre åren kommer du också att få vara med om workshops i breakdance, street performance, regi samt clown.

NYCIRKUS GER KUNSKAPER

Inriktningen ska ge dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Den ska utveckla din kreativitet, ditt konstnärliga skapande och din samarbetsförmåga. Inriktningen ger dig också möjlighet att fokusera på och fördjupa dig i något eller några av nycirkusens uttrycksområden. Du får även möjlighet att vara med i föreställningsarbete och möta publik. Elever och lärare gör dessutom en hel del studie- och teaterbesök tillsammans.

Ansökan

Du behöver en bilaga till din ansökan, den hittar du här: Bilaga ansökan.

Antagningsprov

Antagningsprov för start läsåret 19/20 är måndag 3 juni kl 13-15. Cirkushallen, Rotemannavägen 22 i Alby. Mer information i dokument nedan.

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2019
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör